Bouw
30-4-2010

Ruwbouw opgeleverd

De oplevering was maandag, het proces verbaal van oplevering is inmiddels binnen en in de komende weken kan de ruwbouwaannemer de laatste restpunten oplossen. Dit betekent nu wel dat de afbouwaannemer de woning in kan, en dat gaat dan ook snel gebeuren want volgende week wordt het schuimbeton op de patio gestort. Ondertussen is er een geul gegraven voor de woningen en worden de nutsvoorzieningen inclusief stadsverwarming aangelegd, nog net voordat de steigers neergezet moeten worden.


Bouw
20-4-2010

Vooroplevering van ruwbouw

Voor de vooroplevering van de ruwbouw zijn we gisteren samen met de architect in een zonnig Nieuw Leyden door de woning gelopen en hebben we elke vierkante meter van de betonconstructie onder de loep genomen. Muren blijken keurig haaks en maten voor kozijnen en de plaats van de trapgaten kloppen ook. De voornaamste mankementen die we vonden zitten in de installaties: een electrapunt zit op de onjuiste hoogte, de meterkast moet nog iets verschoven worden en de voorbereiding voor de inbouw douchekop ontbreekt evenals de afvoerleiding van de lijngoot in de douche. Verder wat afwerkpunten (sparingen voor inbouwverlichting iets netter afwerken, centerpinnen in prefab muren nog dichtsmeren, etc.) en zoveel mogelijk vuil tussen spouwmuren verwijderen om een brug voor contactgeluid te voorkomen. Nog wat hak- en breekwerk voor de aannemer dus!


Bouw
10-4-2010

Stempels weg en opleveren die ruwbouw!

Het hijsen van betonelementen en storten van de vloeren is voor onze woning afgerond. De meeste stempels ter ondersteuning van de vloeren zijn ook al verdwenen. Op sommige plaatsen in het bouwveld moet er nog een vierde verdieping op, en dan kan de ruwbouw opgeleverd gaan worden. Allereerst een schouwing met de architect en afbouwaannemer, daarna met de ruwbouwaannemer de oplevering, waarbij de bouwdirectie een proces verbaal van oplevering maakt. Dat wordt electrapunten tellen, uitlijning van trapgaten t.o.v. elkaar opmeten (strakke uitlijning voorkomt trapgat betimmeringen), en natuurlijk controleren op haaksheid, beschadigingen en juiste maatvoering.


Bouw
26-3-2010

Hoogste punt feestje en... véél foto's!

Vandaag is het hoogste punt van het bouwveld bereikt en was er feest met de ruwbouwaannemer, installateur, architecten en opdrachtgevers. Voorafgaand was er de gelegenheid voor iedereen om tijdens de bouw (hijswerkzaamheden werden even gestopt) door de woningen in aanbouw te lopen. Perfecte gelegenheid voor nog meer foto's. Wat vooral opviel was de lichte en ruime binnenplaats die ontstaat door alle patio's.


Bouw
22-3-2010

Laatste laag prefab elementen in bouwveld

Vrijdag feest: het hoogste punt van het bouwveld komt eraan (we houden de webcam goed in de gaten)! Voor onze woning staan alle prefab wanden al en zijn alle vloeren gestort. Alleen de betonnen wanden van de patio moeten nog geplaatst worden. De afbouwaannemer komt binnenkort het betonwerk inmeten zodat de kozijnen hierop kunnen worden afgestemd. Na oplevering van de ruwbouw kunnen de nutsbedrijven de aansluitingen in orde maken en kan de afbouwaannemer aan de slag!


Algemeen
9-3-2010

Op naar de afbouwfase

Op de bouwplaats worden door de ruwbouwaannemer en installateur grote stappen voorwaarts gemaakt. Bij de meeste woningen staan de prefab wanden van de tweede verdieping, en liggen de breedplaatvloeren er ook al weer op. De oplevering van de ruwbouw komt eindelijk in zicht! Op de achtergrond is de afbouwaannemer bezig met de voorbereidingen. Het lijkt erop dat - als gevolg van de vele onwerkbare dagen in deze winter - het niet gaat lukken om voor de bouwvak van 2010 (19 juli t/m 6 augustus voor regio midden NL) op te leveren. Jammer!


Bouw
26-2-2010

Temperaturen voor bouw weer de goede kant op

De vorst lijkt voorbij dus de gang kan er weer in. Het bereiken van het hoogste punt wordt over ongeveer een maand verwacht. Kink in de kabel is het storten en afwerken (vlinderen) van de monolitische vloeren van twee kavels. Het moet hiervoor absoluut vorstvrij en droog zijn. De twee kavels liggen nu ca. 4 weken achter op schema, en om te voorkomen dat de andere kavels hierdoor ook vertraging oplopen wordt de oplevering van de ruwbouw waarschijnlijk in tweeen geknipt.