Inrichting
7-12-2010

Gietvloer ligt te drogen

Na de lange zoektocht naar de juiste leverancier, de materiaal- en kleurkeuze en alle voorbereidingen (vloeren drooggestookt, wanden en vloerranden afgewerkt, huis schoon en leeg) kan de gietvloer er eindelijk in. Na een primer is de vloer geegaliseerd met een transparante dichtzetmassa (net ijs). Met een spaan wordt de gietmassa uitgesmeerd over de vloer en wordt de menging tussen de kleuren bepaald (meer strijkbewegingen zorgt voor meer menging en een rustige vloer). De gietvloer vloeit uit zichzelf supersterk uit en (droogt hoogglans op). Hierna is er nog een matte slijtvaste toplaag over uitgerold. Over 2 dagen kunnen we weer naar binnen en kan het klussen weer beginnen!


Interieur
14-8-2010

In de weer met pur schuim

In de bouwvakperiode zijn we gestart met het monteren van de inbouwdozen voor de inbouwverlichting. Het was even zoeken naar een goede manier om de fermacell dozen goed uitgelijnd in het plafond te krijgen en vast te zetten met pur schuim: een eenvoudig zelfgemaakt malletje bleek een geweldige uitkomst!


Interieur
25-6-2010

Kleurkeuze voor gietvloer

We hadden eerder al besloten om een matte duokleur gietvloer te nemen. Voor de kleur wisten we ook al dat het een grijstint moest worden, maar daar kun je nog steeds veel kanten mee. Elke grijstint ziet er weer anders uit bij een ander type licht en in een andere omgeving. Door de kleurenstalen op verschillende plaatsen in de ruimte neer te leggen, sprong er een grijstint uit: niet te kil, niet te blauw en lekker licht! Die nemen we!


Interieur
10-2-2010

Op zoek naar een gietvloer

De keuken is besteld, nu de gietvloer nog. Het is nog een aardige zoektocht: de prijzen lopen behoorlijk uiteen en de kwaliteit ook. Zoals wel vaker met offertes is het lastig om te vergelijken aangezien de ene aanbieder andere materialen en voorwaarden hanteert dan de ander. Inmiddels is ons duidelijk geworden dat een alifatische PU vloer verreweg de beste garantie geeft op langdurige kleurechtheid, dus dat moet 'm maar worden. Het is de bedoeling dat de vloer in de gehele woning wordt aangebracht, van entree tot en met washok, inclusief badkamer en toiletten. Vooral op de 2e verdieping zal het ongekend strak worden met een vloer die in alle ruimtes doorloopt, zonder dorpels.

Op de bouw wordt ondanks de kou hard doorgewerkt. Aan het doorzettingsvermogen van de bouwvakkers en aannemer zal het in ieder geval niet liggen!


Inrichting
29-12-2008

Licht gezien met inbouwspots

Voor het bepalen van de locatie van je lichtpunten moet je in principe ook weten wat voor soort verlichting er komt. Een richtbare inbouwspot plaats je waarschijnlijk op een andere plek dan een hanglamp. We werden gewezen op het bestaan van inbouwarmaturen: in de meeste gevallen zijn het armaturen die in verlaagde plafonds worden gemonteerd, maar met een beton- of installatiebox en een pleisterplaat kunnen sommige types ook in een betonnen plafond geplaatst worden. Mooi spul! Vanzelfsprekend moeten de uitsparingen met de juiste inbouwmaten vooraf meegenomen worden. Na wat zoekwerk vonden we zelfs (veel beter betaalbare) varianten die zonder inbouwboxen of iets dergelijks direct in de uitsparing gemonteerd kan worden.